În 2019, Sergiana Grup reunește o fermă și un complex zootehnic aflate în imediata apropiere a Brașovului, o rețea de 59 de magazine și distribuție proprie, dar și cele mai bune restaurante în Brașov și un centru de evenimente - Sergiana Center. Totul, cu dorința de a oferi mâncare bună din produse românești - perfect controlabile de la ingrediente, până la vânzarea în prăvălii. 

Să oferi turiştilor atraşi de frumuseţea locurilor noastre mâncare bună, cu gust de casă, poate fi ideea unei afaceri. De aici a început Sergiana.

Pentru un antreprenor în domeniul complex al industriei cărnii, al creşterii animalelor şi al alimentaţiei publice, contează calitatea și, ca în orice afacere, visul care l-a inspirat. Tudor Neculoiu a visat la turism rural: să construiască în satul în care s-a născut un mare complex agroturistic. Inginer cu o atitudine inovatoare, pune bazele unei afaceri pe cont propriu alături de soția sa, Aurora, și de fraţii lui – Gheorghe şi Sergiu.

brutarie-brasov-poiana-marului
ÎNCEPUTUL

În 1992 dă startul cu o mică brutărie în Poiana Mărului și pâine de casă făcută de Mama Letiţia, alintată Mama Leti în familie. Continuă în 1994 cu o carmangerie, la marginea satului. Între dealuri apar primele produse din carne marca Sergiana Poiana Mărului, atât de bune că erau vândute direct la poarta fabricii. Păstrează moștenirea locului, cumpărând animalele de la crescătorii din zonă, dar mizează pe un centru zootehnic românesc, cu o fabrică mai mare și fermă proprie.

carmangerie-poiana-marului-brasov
DEZVOLTAREA

În 2002 investește în Complexul Zootehnic Europig, de la Șercaia: achiziționează animale cu calităţi genetice superioare și îl modernizează cu un abator autorizat conform normelor europene, o fabrică de nutreţuri şi un imens depozit de cereale. În paralel, reconstruiește fabrica de la Poiana Mărului, pe care o aduce în 2008 la 9.000 de metri pătraţi de spaţii pentru producţie şi depozitare. O investiție remarcabilă, dar și o perfomanță unică: șantierul a urmat fluxul de producţie pentru ca vechea fabrică să producă fără oprire în toate etapele proiectului, până când a fost transformată în spațiu pentru noul sector de livrări.

 

restaurante-sergiana-grup
EXPANSIUNEA

În 2015, sunt finalizate ultimele modernizări la Casa Tudor - proiect spectaculos şi soluţii arhitecturale inedite dar și unul dintre cele 5 restaurante tradiționale în Brașov. Gustul inconfundabil al produselor aduse direct din fermele proprii este prezent și aici. Una dintre cărtile importante de vizită ale grupului Sergiana este astăzi și rețeaua de prăvălii cu distribuţie proprie. Zeci de mașini pleacă în fiecare noapte din Poiana Mărului pentru a ajunge dimineața cu marfă proaspătă în toată țara.

Eu trăiesc Sergiana. Este viața mea.

De la pasiunea pentru dansurile populare, până la un proiect cu produse românești de anvergură, Sergiana e ca Transilvania-n bucate: nu poate lipsi din nicio vacanță în Brașov! Te așteptăm cu povești de ieri și idei de azi să le savurezi.

Tradițiile Sergiana

În dialog cu viața modernă

Ingrediente locale și tehnici de preparare actuale. Obiceiuri moștenite de la crescătorii de animale de pe colinele Transilvaniei și produse care ajung în toate zonele țării. Gust românesc și recunoaștere internațională.

La ferma proprie din Șercaia creștem animalele în cele mai moderne condiții, pe pășuni nealterate. Aici le hrănim cu cereale pe care le achiziționăm și le cultivăm, și cu nutrețuri pe care le facem noi! Hrănirea și bunăstarea animalelor face parte din misiunea Sergiana. La fel și păstrarea valorilor din Ţara Bârsei şi Țara Făgăraşului, unde am învățat că pentru a avea animale bune trebuie să ai grijă de ele, să te pricepi şi să munceşti mult. Prin urmare, ne-am angajat să protejăm tradițiile vechiului meșteșug de măcelarie ca să oferim produse din cea mai bună calitate. Dar și să folosim rețetele de altădată pentru toți românii.

Gustul Sergiana pornește din comunitățile în care ne-am născut și pe care vrem să le creștem. Mai mult decât impactul social al afacerii noastre asupra zonei, felul în care Sergiana a prins viață este, în mare parte, din atitudinea noastră față de mâncarea bună: fiecare bucată de carne are rostul ei, și, cel mai important, trebuie gătită curat

Misiune

Prețuim tradiția, oferind produse cinstite și gustoase!

Viziune

Să fim brandul recunoscut pentru calitate și încredere!

Valorile spiritului Sergiana

familie-valori-sergianatraditie-valori-sergianacalitate-valori-sergianaincredere-valori-sergianaechitatate-valori-sergiana