Noutăți

De la Sergiana, un alt fel de felicitare de Paste!

Publicat în: 29 Aprilie 2021
Categorii:

De la Sergiana, un alt fel de felicitare de Paste!


Intotdeauna, in Saptamana Mare, numaram clipele care ne despart de Sarbatoarea Invierii si de promisiunea Pastilor tihnite, petrecute langa cei dragi. Toti ne pregatim pentru asta, entuziasti, agitati sau doar grabiti. Pentru cei mai multi dintre noi, graba asta este fata pe care normalitatea ne-o arata cel mai des. Acum va rugam sa va opriti o clipa ca sa va aratam cat de mult s-a schimbat „normalitatea” la Sectia de Pediatrie a Spitalului Municipal din Fagaras.
Va amintim ca in Septembrie 2019 va spuneam ca sectia de pediatrie a spitalului din Fagaras se va muta intr-un sector renovat al acestei unitati. Va propuneam un exercitiu de imaginatie indemnandu-va sa va ganditi “… cum ar fi ca noile spatii sa nu fie folosite pentru ca nu vor fi utilate, imaginati-va ca in saloane, ori in salile de operatii ar fi montate aceleasi echipamente vechi, unele de nefolosit!”  Asa am inceput, cu acest anunt. A urmat Balul de Caritate si donatiile adunate s-au ridicat la 120.000 lei. Luna trecuta a fost inaugurata noua sectie de pediatrie de la Fagaras. Am aflat atunci ca noi, noi – Asociatia Sergiana Grup,  impreuna cu cei 470 de donatori individuali si cele 26 de companii care ni s-au alaturat, am adunat cca. 80% din intregul volum al donatiilor catre spital. V-am multumit tuturor celor implicati si nu vom obosi sa facem asta. Acum vrem insa sa va spunem altceva.
Am vrut sa aflam cum s-au acomodat medicii, cum se simt copiii in noile spatii.  Pentru asta am vorbit cu domnul doctor Constantin Grigorita, medic primar, seful sectiei de pediatrie. „ Suntem datori sa multumim lui Dumnezeu ca am reusit sa ne mutam sectia in acest spatiu” – asa a inceput domnul doctor si Imediat a adaugat ca multumirile sunt indreptate apoi catre toti cei care au ajutat la indeplinirea acestui fapt. A continuat spunand: „ E extraordinar pentru ca acum toti copiii ajung usor in orice cabinet pentru investigatii, sau  interventii... Ganditi-va ca inainte, trebuia sa-i infofolim si sa iesim din sectie mergand pe afara catre cabinetele respective, sau la Urgenta din spitalul mare. Acum totul se intampla rapid si usor, in cadrul sectiei, iar asta ne asigura o conditie elementara pentru un act medical de calitate” – a subliniat domnul doctor Grigorita. 
Am tinut sa aflam si cum a trait momentul inaugurarii colega noastra, Silvana Oprea – presedinta Asociatiei Sergiana Grup, cea care ne-a reprezentat pe tot parcursul derularii acestui proiect. Am rugat-o sa-si aminteasca ceva special. Iata ce ne-a povestit: „ Toata lumea era entuziasmata. Mi-au atras insa atentia doua doamne care, am inteles mai tarziu, nu vazusera pana atunci noua sectie. Totul era o surpriza placuta pentru ele, de la mobilier, la holuri, lumina, culorile, dotarile... Ele se bucurau vizibil de tot ce vedeau. La un moment dat au fost pur si simplu coplesite. Nu pot sa spun altfel. Stiti de ce?! Descoperisera ca existau vestiare pentru doctori, vestiare dedicate pe sexe, descoperisera ca cineva s-a gandit sa le ofere confortul de a se schimba si spala in conditii decente! Am inteles atunci ca pentru medici nu existase asa ceva inainte.” 
Ne oprim aici cu marturiile acestea speciale despre noua sectie de pediatrie de la Fagaras. Va mai spunem doar atat: nu uitati ca maretia sta de multe ori in lucruri marunte, iar o fapta buna nu e niciodata mica. Dragilor, nu lasati graba sa stinga bucuriile intalnite in drumul vostru. 

  • Un Paste Fericit va dorim!

Mai multe articole din categoria "evenimente"