Filé de biban de mare în crustă de ierburi aromate
-
şi salsa de legume cu busuioc
- Timp de gătire: 30 de minute Număr de porţii: 2
-
Ingrediente:
Filé de biban 200gr
Cimbru uscat 1gr
Oregano uscat 1gr
Roşii 100gr
Zeamă lămâie 100ml
Usturoi 20gr
Ceapă 50gr
Castraveți 20gr
Ceapă roşie 40gr
Ulei 200ml
Făină 50gr
Ulei măsline 30ml
Unt 30gr
Busuioc uscat 1gr
Ardei gras 200gr
Baby spanac 100gr
Sare, piper
-
Mod de preparare:
Bibanul se condimentează cu sare și piper după care se dă printr-un amestec format din făină, sare, busuioc, oregano, cimbru și se prăjește în ulei încins.
Pentru salsa se folosesc roșii, ceapă roșie, castraveți şi ardei gras. Toate se toacă fin și se amestecă cu zeamă lămâie, ulei de măsline și busuioc verde.
Sosul suplimentar, cel de legume coapte, începe cu legumele pe legumele pe grătar, sau într-o tigaie grill, după care se amestecă cu unt şi busuioc verde, pasându-se până se obține un sos omogen.
Pentru garnitură, ardeiul gras se taie Julienne, apoi se sotează în ulei de măsline, iar spre final se adaugă spanacul și se continuă sotarea aproximativ 1 minut.
Totul se montează pe farfurie şi nu vă rămâne decât să vă bucuraţi de o porţie specială de filé de biban de mare, în crustă de ierburi aromate, cu salsa de legume cu busuioc şi sos de legume coapte, alături de Julienne de ardei Gras şi soté baby spanac.