Noutăți

Reţeta Sergiana - Filé de biban de mare

Publicat în: 07 Decembrie 2022
Categorii:

  •  

Filé de biban de mare în crustă de ierburi aromate

  • şi salsa de legume cu busuioc

  • Timp de gătire: 30 de minute       Număr de porţii: 2

 

  • Ingrediente:

Filé de biban 200gr

Cimbru uscat 1gr

Oregano uscat 1gr

Roşii 100gr

Zeamă lămâie 100ml

Usturoi 20gr

Ceapă 50gr

Castraveți 20gr

Ceapă roşie 40gr

Ulei 200ml

Făină 50gr

Ulei măsline 30ml

Unt 30gr

Busuioc uscat 1gr

Ardei gras 200gr

Baby spanac 100gr

Sare, piper

 

  • Mod de preparare:

Bibanul se condimentează cu sare și piper după care se dă printr-un amestec format din făină, sare, busuioc, oregano, cimbru și se prăjește în ulei încins.

Pentru salsa se folosesc roșii, ceapă roșie, castraveți şi ardei gras. Toate se toacă fin și se amestecă cu zeamă lămâie, ulei de măsline și busuioc verde.

Sosul suplimentar, cel de legume coapte, începe cu legumele pe legumele pe grătar, sau  într-o tigaie grill, după care se amestecă cu unt şi busuioc verde, pasându-se până se obține un sos omogen.

Pentru garnitură, ardeiul gras se taie Julienne, apoi se sotează în ulei de măsline, iar spre final se adaugă spanacul și se continuă sotarea aproximativ 1 minut.

Totul se montează pe farfurie şi nu vă rămâne decât să vă bucuraţi de o porţie specială de filé de biban de mare, în crustă de ierburi aromate, cu salsa de legume cu busuioc şi sos de legume coapte, alături de Julienne de ardei Gras şi soté baby spanac.

Mai multe articole din categoria "retete"