-
Mușchiuleț de porc în crustă de semințe
Timp de gătire: 30 de minute Număr de porţii: 2
-
Ingrediente:
400g Mușchiuleț porc
400g Cartof dulce
200g Sparanghel
200g Pere
200g Unt
200g Miere
60g Semințe dovleac
4g Ardei iute roșu
2g Curry
200ml Zeamă portocală
200ml Ulei măsline
Sare, piper
-
Mod de preparare:
Mușchiulețul se condimentează cu sare și piper și se prăjește în ulei de măsline aproximativ 3 minute pe fiecare parte, după care se unge cu miere și se dă prin semințele de dovleac care au fost mărunțite și prăjite în prealabil și se bagă la cuptor încă 10 minute la 150 de grade.
Cartofii dulci se fierb după care se amestecă cu unt și sare și se pasează până piureul devine omogen. Sparanghelul se fierbe 1 minut după care este scos în apă cu gheață, după care se sotează timp de 30 secunde cu unt.
Perele se taie cubulețe mici și se pun la fiert împreună cu ardeiul iute, zeamă de portocale și unt. Se fierbe până devine omogen iar la sfârșit se adaugă curry.
Ca și decor se pot folosi germeni de legume sau pătrunjel verde.