-
Quinoa cu fasole roşie şi porumb
- Timp de gătire: 20 de minute Număr de porţii: 1
-
Ingrediente:
80g Quinoua
40g Fasole roşie
40g Porumb conservă
10g Praz
20g Roşii
20g Ardei gras
20g Ciuperci champignon
20g Dovlecei
30g Sare
10g Piper negru
10ml/1 lingură Sos soia
20ml/2 linguri Ulei de măsline
30g Roşii cherry
-
Mod de preparare:
Mai întâi pregătiţi boabele de quinoa şi începeţi spălându-le bine, iar apoi le lăsaţi să se hidrateze în apă rece. Cantitatea de apă trebuie să reprezinte dublul cantităţii de quinoa.
După această etapă, fierberea boabelor de quinoa durează 15-20 de minute. Dacă nu utilizaţi fasole şi porumb (boabe) prefierte, trebuie să le... fierbeţi. Valorificaţi timpul în care fierb boabele, spălând şi curăţând legumele.
Ceapa şi ardeiul se trag la tigaie în ulei de măsline, iar după câteva minute adăugaţi ciupercile, prazul şi roşiile. Nu exageraraţi, mai ales dacă vreţi să regăsiţi în legumele gătite astfel şi o notă de prospeţime. Adăugaţi fasolea, boabele de porumb şi quinoa. Amestecaţi în tigaie astfel ca întreaga combinaţie să devină omogenă. E esenţial să nu uitaţi de sare, piper, cimbrişor şi dulceaţa de ardei iute.
Ploaia fină de pătrunjel e ultimul act al pregătirii acestei reţete, după el urmând doar să vă bucuraţi de această savurând-o caldă, căduţă sau rece... după cum doriţi.
Mai multe articole din categoria "retete"

Reţeta Sergiana - File de Şalău în fulgi de porumb

Reţeta Sergiana - Mușchiuleț cu piure de spanac

Reţeta Sergiana - Piept de pui cu seminţe şi ghimbir

Reţeta Sergiana - Călăia din Poiana Mărului

Reţeta Sergiana - Pizza Salami

Reţeta Sergiana - Muşchiuleţ de porc cu sos

Reţeta Sergiana - Ciolan cu spaghete de legume

Reţeta Sergiana - Ceaunu' lu' Tuşa
