Noutăți

Reţeta Sergiana - Quinoa cu fasole roşie şi porumb ​

Publicat în: 16 Martie 2023
Categorii:

  • Quinoa cu fasole roşie şi porumb  ​

 

  • Timp de gătire:  20 de minute       Număr de porţii: 1
  •  

  • Ingrediente:

80g  Quinoua

40g  Fasole roşie

40g  Porumb conservă

10g  Praz

20g  Roşii

20g  Ardei gras

20g  Ciuperci champignon

20g  Dovlecei

30g  Sare

10g  Piper negru

10ml/1 lingură  Sos soia

20ml/2 linguri  Ulei de măsline

30g  Roşii cherry

 

  • Mod de preparare:

Mai întâi pregătiţi boabele de quinoa şi începeţi spălându-le bine, iar apoi le lăsaţi să se hidrateze în apă rece. Cantitatea de apă trebuie să reprezinte dublul cantităţii de quinoa.

După această etapă, fierberea boabelor de quinoa  durează 15-20 de minute. Dacă nu utilizaţi fasole şi porumb (boabe) prefierte, trebuie să le... fierbeţi. Valorificaţi timpul în care fierb boabele, spălând şi curăţând legumele.

Ceapa şi ardeiul se trag la tigaie în ulei de măsline, iar după câteva minute adăugaţi ciupercile, prazul şi roşiile. Nu exageraraţi, mai ales dacă vreţi să regăsiţi în legumele gătite astfel şi o notă de prospeţime. Adăugaţi fasolea, boabele de porumb şi quinoa. Amestecaţi în tigaie  astfel ca întreaga combinaţie să devină omogenă. E esenţial să nu uitaţi de sare, piper, cimbrişor şi dulceaţa de ardei iute.

Ploaia fină de pătrunjel e ultimul act al pregătirii acestei reţete, după el urmând doar să vă bucuraţi de această savurând-o caldă, căduţă sau rece... după cum doriţi.

Mai multe articole din categoria "retete"