Vrăbioară la tigaie cu ciuperci
-
şi mozaic de legume
- Timp de gătire: 45 de minute Număr de porţii: 2
-
Ingrediente:
Vrăbioară Angus 500g
Ciuperci proaspete 500g
Ardei gras alb 20g
Ardei gras roşu 20g
Măsline negre 20g
Ceapă verde 20g
Castravete murat 20g
Zeamă de lămâie 10ml
Sare, piper, cimbru
Unt 40g
-
Mod de preparare:
Pentru că vrăbioara de Angus, maturată 21 de zile în condiţii speciale de păstrare în frig, este o carne fină şi nu necesită foarte mult timp de preparare, e recomandabil s-o pregătiţi pe grătar şi cel mult “medium”. Asta cu atât mai mult cu cât tratamentul termic prelungit sau intens ( gătirea pe foc ) nu face decât să o întărească.
Aşa că vrăbioara se asezonează cu sare, piper şi cimbru după gust, fără excese pentru că nu vrem să acoperim gustul special al cărnii. Carnea stă pe grătar puţin, doar câte 2 minute pe fiecare faţă.
Separat pregătim mozaicul de legume care conține: ardei gras alb și roșu, măsline negre, ceapă verde și castravete murat. Toate acestea se toacă mărunt și se sotează în puţin unt. La final, se adaugă smântâna pentru gătit, împreună cu sare și piper. Tot după gust.
Pentru completarea garniturii se folosesc ciuperci proaspete care se vor trage la tigaie cu un strop de ulei, sare, piper, praz și 2-3 picături de zeamă de lămâie pentru a-şi păstra culoarea.
O ultimă recomandare: ca să reuşiţi montajul din fotografie, nu tăiaţi excesiv de subţiri feliile de vrăbioară şi sprijiniţi-o pe fiecare cu ajutorul unei linguri din mozaicul de legume.
Chiar dacă nu zboară, această vrăbioară e gustoasă din cale afară!
Mai multe articole din categoria "retete"

Reţeta Sergiana - Ciolan cu spaghete de legume

Reţeta Sergiana - Ceaunu' lu' Tuşa

Reţeta Sergiana - Ciorbă de perișoare

Reţeta Sergiana - Piftie de porc

Reţeta Sergiana - Pulpă de porc la cuptor

Reţeta Sergiana - Pomana porcului
