Noutăți

Reţeta Sergiana - Vrăbioară la tigaie

Publicat în: 20 Ianuarie 2023
Categorii:

Vrăbioară la tigaie cu ciuperci

  • şi mozaic de legume

  • Timp de gătire: 45 de minute       Număr de porţii: 2

 

  • Ingrediente:

Vrăbioară Angus 500g

Ciuperci proaspete 500g

Ardei gras alb 20g

Ardei gras roşu 20g

Măsline negre 20g

Ceapă verde 20g

Castravete murat 20g

Zeamă de lămâie 10ml

Sare, piper, cimbru

Unt 40g

 

  • Mod de preparare:

Pentru că vrăbioara de Angus, maturată 21 de zile în condiţii speciale de păstrare în frig, este o carne fină şi nu necesită foarte mult timp de preparare, e recomandabil s-o pregătiţi pe grătar şi cel mult “medium”. Asta cu atât mai mult cu cât tratamentul termic prelungit sau intens  ( gătirea pe foc )  nu face decât să o întărească.

 

Aşa că vrăbioara se asezonează cu sare, piper şi cimbru după gust, fără excese pentru că nu vrem să acoperim gustul special al cărnii.  Carnea stă pe grătar puţin, doar câte 2 minute pe fiecare faţă.

Separat pregătim mozaicul de legume care conține: ardei gras alb și roșu, măsline negre, ceapă verde și castravete murat. Toate acestea se toacă mărunt și se sotează în puţin unt. La final, se adaugă smântâna pentru gătit, împreună cu sare și piper. Tot după gust.

 

Pentru completarea garniturii se folosesc ciuperci proaspete care se vor trage la tigaie cu un strop de ulei, sare, piper, praz și 2-3 picături de zeamă de lămâie pentru a-şi păstra culoarea.

O ultimă recomandare: ca să reuşiţi montajul din fotografie, nu tăiaţi excesiv de subţiri feliile de vrăbioară şi sprijiniţi-o pe fiecare cu ajutorul unei linguri din mozaicul de legume.

 

Chiar dacă nu zboară, această vrăbioară e gustoasă din cale afară!

 

Mai multe articole din categoria "retete"