Noutăți

Ziua Porţilor Deschise, încă o premieră pentru Sergiana!

Publicat în: 13 Noiembrie 2019
Categorii: Blog

 

„A fost o premieră pentru noi, dar mai întâi de toate a fost un exerciţiu de comunicare cu publicul pe diverse căi, începând de la media electronică, dialoguri purtate la telefon, pentru ca la final să ne întâlnim faţă în faţă. Peste toate acestea s-a suprapus un exerciţiu de planificare şi de armonizare a dorinţelelor şi posibilităţilor noastre, cu cele ale potenţialilor oaspeţi” – spune Ada Butnaru, reprezentanta Departamentului Resurse Umane vorbind despre proiectul Acasă la Sergiana – Ziua Porţilor Deschise!

Ziua Porţilor Deschise este unul dintre proiectele speciale pe care Sergiana le-a derulat – unele sunt în desfăşurare încă – pentru a marca aniversarea a 25 de ani de la lansarea pe piaţă a primelor preparate din carne sub marca Sergiana Poiana Mărului. În luna august, atunci când s-a publicat anunţul care deschidea campania de înscrieri pentru vizitarea fabricii din Poiana Mărului, reacţia celor care îşi doreau o astfel de experienţă ne-a luat prin surprindere. Pe Facebook, nici mai mult, nici mai puţin, de 1200 de respondenţi la mesajele noastre s-au declarat interesaţi de invitaţia noastră, iar numărul celor care s-au înscris ca participanţi a depăşit 100. Doar dorinţa noastră de a programa vizita într-o zi de lucru a făcut ca numărul participanţilor să scadă. Am ţinut însă ca Ziua Porţilor Deschise să fie o astfel de zi pentru ca oaspeţii noştri să treacă prin cât mai multe secţii şi să descopere conexiunile dintre diverse puncte ale fluxurilor tehnologice. Am considerat că aşa ne vor cunoaşte mai bine, urmărind procesul de fabricaţie pentru cât mai multe produse de la Poiana Mărului. Odată ajunşi la fabrică, oaspeţii noştri au fost organizaţi în patru grupuri şi au început ziua la Sergiana cu instruirea şi echiparea în vederea deplasării prin fabrică în conformitate cu normele impuse în industria alimentară. Pentru o zi, colegii şi colegele noastre din Departamentul Producţie au devenit ghizi şi conferenţiari, lor revenindu-le sarcina să conducă vizitatorii. În timp ce primul grup străbătea traseul prin secţii, celelalte echipe au vizionat un film de prezentare a Grupului Sergiana, urmat de o primă rundă de discuţii. A fost debutul unui dialog care a continuat pe parcursul întregii vizite. Dacă în secţiile de producţie, interesul oaspeţilor părea îndreptat doar spre modul în care se fac cremwurştii şi parizerul, treptat întrebările au ţintit şi alte produse, dar şi aspecte despre sistemul integrat de producţie, de la cereale şi nutreţuri, la preparate din carne, cu sectoare importante de zootehnie şi de comercializare. Un punct special a reprezentat faptul că, aproape toţi oaspeţii, şi-au declarat admiraţia pentru colegii noştri care lucrează pe liniile de producţie. Îndemânarea, precizia şi viteza lor, în ciuda temperaturilor scăzute la care lucrează,  i-au impresionat pe vizitatori. Pe de altă parte, o impresie puternică au făcut curăţenia şi echipamentele de comandă şi monitorizare a proceselor tehnologice. La acest capitol, explicaţiile ghizilor i-au familiarizat pe vizitatori cu certificările de calitate, precizându-le că Sergiana este certificată internaţional conform I.F.S. Food.

La sfârşitul vizitei, toate grupurile s-au reunit în cantina fabricii, unde a avut loc cea mai gustoasă etapă a vizitei: o sesiune de degustări, urmată de prânzul propriu zis. Probabil că a fost cel mai potrivit final pentru o zi Acasă la Sergiana, o masă bogată, plină de Bunătăţuri, între prieteni!

„Ziua Porţilor Deschise, modul în care s-a desfăşurat, reacţiile oaspeţilor noştri, dar şi întregul proces de organizare, totul a devenit o sursă de informaţii pentru noi. Am avut ocazia să discutăm cu participanţi care nu gustaseră încă produsele noastre – cca. 10% dintre vizitatori -  şi am avut surpriza să aflăm că unii dintre oaspeţi, câţiva, au ales să ne cunoască mai bine, înainte de a-şi depune CV-ul pentru angajare la Sergiana! Dincolo de toate acestea, acum avem un ghid de activităţi pentru astfel de evenimente, un ghid care a fost probat în practică” –  a concluzionat Ada Butnaru.  

Dacă adăugăm faptul că am primit mesaje pozitive de la participanţi în zilele care au urmat vizitei, putem spune că această premieră a fost o experienţă fructoasă, pentru noi, iar pentru oaspeţii noştri, una plăcută şi interesantă. Asta poate să însemne că Ziua Porţilor Deschise va deveni un eveniment periodic în Calendarul Sergiana.

Haideți să urmărim împreună cum s-a desfășurat evenimentul, aici!

Mai multe articole din categoria "blog"
Blog
Articole