Sergiana Grup s-a dezvoltat ca un sistem integrat care reuneşte companii ce activează în cultura cerealelor, creşterea animalelor, abatorizare şi prelucrarea cărnii, distribuţia şi comercializarea  produselor şi a preparatelor din carne, alături de unităţi de alimentaţie publică. Bazele de producţie sunt localizate în apropierea Braşovului, în comunele Poiana Mărului şi Şercaia, iar  funcţia comercială  este asigurată de rețeaua de 59 de magazine și cea de distribuție. Prezenţa în industria ospitalităţii este marcată prin cele 10 restaurante şi un centru de evenimente – Sergiana Center.

Să oferi turiştilor atraşi de frumuseţea locurilor noastre mâncare bună, cu gust de casă, poate fi ideea unei afaceri. De aici a început Sergiana.

Pentru un antreprenor în domeniul complex al industriei cărnii, al creşterii animalelor şi al alimentaţiei publice, contează calitatea și, ca în orice afacere, visul care l-a inspirat. Tudor Neculoiu a visat la turism rural: să construiască în satul în care s-a născut un mare complex agroturistic. Inginer cu o atitudine inovatoare, pune bazele unei afaceri pe cont propriu alături de soția sa, Aurora, și de fraţii lui – Gheorghe şi Sergiu.

brutarie-brasov-poiana-marului
ÎNCEPUTUL

În 1992 dă startul cu o mică brutărie în Poiana Mărului și pâine de casă făcută de Mama Letiţia, alintată Mama Leti în familie. Continuă în 1994 cu o carmangerie, la marginea satului. Între dealuri apar primele produse din carne marca Sergiana Poiana Mărului, atât de bune că erau vândute direct la poarta fabricii. Păstrează moștenirea locului, cumpărând animalele de la crescătorii din zonă, dar mizează pe un centru zootehnic românesc, cu o fabrică mai mare și fermă proprie.

carmangerie-poiana-marului-brasov
DEZVOLTAREA

În 2002 investește în Complexul Zootehnic Europig, de la Șercaia: achiziționează animale cu calităţi genetice superioare și îl modernizează cu un abator autorizat conform normelor europene, o fabrică de nutreţuri şi un imens depozit de cereale. În paralel, reconstruiește fabrica de la Poiana Mărului, pe care o aduce în 2008 la 9.000 de metri pătraţi de spaţii pentru producţie şi depozitare. O investiție remarcabilă, dar și o perfomanță unică: șantierul a urmat fluxul de producţie pentru ca vechea fabrică să producă fără oprire în toate etapele proiectului, până când a fost transformată în spațiu pentru noul sector de livrări.

 

restaurante-sergiana-grup
EXPANSIUNEA

În 2015, sunt finalizate ultimele modernizări la Casa Tudor - proiect spectaculos şi soluţii arhitecturale inedite dar și unul dintre cele 5 restaurante tradiționale în Brașov. Gustul inconfundabil al produselor aduse direct din fermele proprii este prezent și aici. Una dintre cărtile importante de vizită ale grupului Sergiana este astăzi și rețeaua de prăvălii cu distribuţie proprie. Zeci de mașini pleacă în fiecare noapte din Poiana Mărului pentru a ajunge dimineața cu marfă proaspătă în toată țara.

Eu trăiesc Sergiana. Este viața mea.

De la pasiunea pentru dansurile populare, până la un proiect cu produse românești de anvergură, Sergiana e ca Transilvania-n bucate: nu poate lipsi din nicio vacanță în Brașov! Te așteptăm cu povești de ieri și idei de azi să le savurezi.

Tradițiile Sergiana

În dialog cu viața modernă

Dezvoltarea complexului zootehnic de la Șercaia a fost făcută sub semnul grijii pentru bunăstarea animalelor. Iar acest concept începe cu amenajarea şi întreţinerea halelor de creştere şi continuă cu achiziţionarea şi cultivarea plantelor cerealiere, pentru a se finaliza cu pregătirea nutreţurilor şi depozitarea acestora în condiţii care asigură calitatea acestora. Asta pentru că ne-am angajat să valorificăm şi să promovăm tradiţiile moştenite de la crescătorii de vite şi meşterii măcelari din Ţara Bârsei.  Pentru noi, acestea dau valoare Bunătăţurilor din Ardeal.

Gustul Sergiana are rădăcinile în locurile în care ne-am născut şi am crescut. Suntem conştienţi de acest lucru, aşa cum înţelegem că o parte din realizările noastre să se întoarcă în comunităţile din care am plecat sau în cele care trăim. Aceasta este pentru noi semnificaţia conceptului de responsabilitate socială.

Misiune

Prețuim tradiția, oferind produse cinstite și gustoase!

Viziune

Să fim brandul recunoscut pentru calitate și încredere!

Valorile spiritului Sergiana

familie-valori-sergianatraditie-valori-sergianacalitate-valori-sergianaincredere-valori-sergianaechitatate-valori-sergiana