ANSAMBLUL FOLCLORIC SERGIANA

ANSAMBLUL FOLCLORIC SERGIANA

ANSAMLUL FOLCLORIC SERGIANA

Ansamblul Folcloric Sergiana, a luat naștere în anul 2017, din dorința noastră de a menține vii aceste obiceiuri și tradiții.

Valorile spiritului Sergiana reprezintă pentru noi, nu doar calitate și echitate, ci și încredere, familie și tradiție.

Tradiția este una dintre valorile pe care le promovăm și le simțim în același timp. Prin tradiție înțelegem transmiterea obiceiurilor moștenite și păstrate cu drag de-a lungul anilor. Este minunat că mai găsești oameni pasionați de dansul popular pe lângă ocupația de zi cu zi. Valorile spiritului Sergiana reprezintă pentru noi, nu doar calitate și echitate, ci și încredere, familie și tradiție. Cei 14 membrii ai lui au dansat la diverse evenimente, bucurând ochii privitorilor. În anul 2019 datorită Pandemiei COVID 19 din acea perioadă își încetează activitatea, Insă timpul trece peste fiecare dintre noi, iar noi trebuie să lăsăm ceva în urma noastra, așa că nu am renunțat, ci doar am luat o mică pauză, înlocuind membrii Ansamblului cu o generație mai tânără. În anul 2023 din luna Iulie am reînceput cursurile de dansuri populare, de data aceasta cu cei mici. Am dat de veste atât angajaților companiei cât și în comunitatea brașoveană pentru a aduna copiii pasionați de dansul popular. Mare ne-a fost bucuria când am văzut că există această iubire pentru tradiție și în rândul lor.


Astfel am strans o grupa formata din 40 copii cu varsta cuprinsa intre 7 – 15 ani. Cea mai frumoasă amintire și blândă speranță a viitorului, reprezintă amalgamul de obiceiuri și tradiții populare, preluate de ficiorii si ficioarele Ardealului. Contopim hora românească, învârtita ardelenească și fecioreasca băieților, autentice meleagurilor ardelenilor, cu dansuri populare de pe meleaguri mai puțin apropiate. Împreună vă poftim să pornim într-o călătorie tradițională prin toate colțurile țării, de la Moldova și Banat, la Maramureș și Zona Bihorului până la Muntenia şi zona Dobrogei.

De instruirea tinerelor talente în domeniul muzicii şi tradiţiilor populare se preocupă cu măiestrie şi profesionalism,

Instructor-Coregraf
Petrisor Bucur

Navigare rapidă

Exclusiv pentru tine Campanii Evenimente Promoții