Crăciunul lunar

Crăciunul lunar

CRĂCIUNUL LUNAR

Pornind de la principiile asumate odată cu însușirea valorilor și declarația misiunii pe care și-a propus să o ducă la îndeplinire, Sergiana mai face o declarație perpetuă care, deși nu este evidențiată, s-a manifestat întotdeauna binevenită și de fiecare dată pornită cu un val de emoție, cu mobilizare de oameni și tot felul de resurse pentru a ajuta pe cineva sau a rezolva o probemă a comunității.

Astfel, cu dorința de a face bine, am dorit să păstrăm magia Crăciunului tot anul! Așa s-a născut proiectul “Crăciunul lunar”, prin intermediul căruia am reușit în fiecare lună în data de 25 a anului 2022, să facem un bine cuiva. Am încercat să acoperim toate ariile în care era nevoie de interes pentru responsabilitate socială: persoane vârstnice, oameni fără adăpost, copii instituționalizați dar și aflați în familii cu resurse materiale precare.

Toate activitățile s-au desfășurat de-a lungul anului astfel:

 • Ianuarie

În prima lună a anului am ales să ajutăm copiii defavorizați din Acriș. Am ajutat 24 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani, cu pamperși, jucării sau dulciuri.


 • Februarie

În luna Februarie am făcut o vizită Centrului de ajutor Măgura Codlea și am dăruit alimente celor 100 de copii instituționalizați acolo.


 • Martie

Martie a fost luna în care am ales să dăruim carne și preparate din carne Sergiana centrului de îngrijire paliativă Hospice, care include secţii distincte de adulţi şi copii cu nevoie de îngrijire medicală, sprijin social și consiliere psiho-emoțională și spirituală.


 • Aprilie

În luna Aprilie, am donat Bunătățuri de la Sergiana Fundației Bucuria Darului pentru a ajuta la pregătirea pachetelor de Paște pentru 300 de persoane fără adăpost.


 • Mai

În Mai, cu ajutorul Asociației Kastel am donat produse Sergiana persoanelor refugiate din Ucraina.


 • Iunie

În Iunie, luna copiilor, am ales cu ajutorul Fundației Bucuria Darului, 10 copii din medii defavorizate și am avut parte de o distracție pe cinste împreună la Dino Park, urmată de o masă copioasă la Restaurant Sub Cetate.


 • Iulie

În luna Iulie, colegii de la Casa Tudor au gătit un prânz îmbelșugat pentru 110 persoane vârstnice aflate la căminul de bătrâni, cu susținerea Direcției de Asistență Socială Brașov.


 • August

În August, în urma unui concurs intern, 10 dintre copilașii colegilor noștri au primit câte un ghiozdan complet echipat pentru școală, conform vârstei lor.


 • Septembrie

În Septembrie, am instalat chiar lângă Prăvălia noastră din Poiana Mărului "Biblioteca liberă Sergiana". Un nou proiect destinat comunității din Poiana Mărului, prin care vrem să încurajăm cititul, astfel, oricine trece pe lângă căsuța noastră poate lua împrumut o carte pe care să o returneze după ce o citește.


 • Octombrie

În luna Octombrie am luat masa la Kronburger cu 6 copii din Prejmer, aflați într-o casă de tip familial, iar la sfârșit fiecare dintre ei a primit câte un card de cumpărături în valoare de 200 de lei.


 • Noiembrie

În încheierea proiectului “Crăciun lunar” am dorit ca intenţia noastră de a ajuta să fie îndreptată către un Atelier de Creaţie. De aceea, în luna Noiembrie, Sergiana a sprijinit Asociația Zâmbete și Suflete Curate pentru copiii cu sindrom Down, să achiziţioneze materialele necesare decoraţiunilor de Crăciun. 

 

"Responsabili și uniți, reușim împreună!"

Navigare rapidă

Exclusiv pentru tine Campanii Evenimente Promoții