Salam Poiana Mărului-Târg Berlin Săptămâna Verde 2025

Salam Poiana Mărului-Târg  Berlin Săptămâna Verde 2025

Salamul Poiana Mărului de la Sergiana, prezent la expoziția de la Berlin “Săptămâna Verde” 

Salamul Poiana Mărului, marca Sergiana, a pornit pe calea europeană prin demararea proiectului de obținere a certificării IGP – Indicație Geografică Protejată, inițiat în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. 

În perioada 17-26 ianuarie 2025 are loc, la Berlin (Germania), cea de-a 89-a ediție a expoziției internaționale “Săptămâna Verde”. Aceasta reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice, cu impact mediatic de anvergură în Europa, dar și pe plan mondial. 

Anul acesta, Sergiana participă cu produsul Salam Poiana Mărului, alături de alte produse din România, în cadrul standului de promovare a politicilor MADR în agricultură și dezvoltare rurală – Pavilionul 11.2, stand 101. 

Sergiana demonstrează, prin produsul Salam Poiana Mărului, o tradiție de producție consolidată, o legătură inseparabilă cu aria de origine și o bază socio-antreprenorială adecvată, reușind să atingă niveluri calitative ridicate prin obținerea certificării IGP din partea Uniunii Europene și adăugarea produsului în registrul european de produse certificate IGP. 

Salamul Poiana Mărului este mai mult decât un simplu produs din carne; acesta este o emblemă a tradiției și excelenței, recunoscută atât la nivel național, cât și internațional. Originea salamului Poiana Mărului este în strânsă legătură cu numele comunei în care a luat naștere. Salamul Poiana Mărului, căruia i s-a atribuit numele comunei și familia Sergiana, este primul salam demisec fabricat în vechea făbricuță din comună. În scurt timp, acest produs a devenit un nume cunoscut și apreciat de localnici și nu numai, gustul său fiind principalul argument care a susținut popularitatea preparatului încă de la început. 

Salamul Poiana Mărului este fabricat din materie primă de calitate superioară, provenită din propriul complex de creștere și îngrășare de la Șercaia, conform rețetei create de mezelarul Ghiță Șoancă. Rețeta este transmisă generațiilor de mezelari din Poiana Mărului, care respectă cu sfințenie tradiția și metodele de prelucrare ale acestui produs de peste 30 de ani. 


Vezi aici GALERIA FOTO a standului MADR * Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Navigare rapidă

Exclusiv pentru tine Campanii Evenimente Promoții