Povestea Sergiana

Sergiana trăieşte prin oamenii ei, iar fiecare generaţie duce povestea mai departe.

Oamenii sunt vocile Sergianei.

În prezent, Sergiana Grup reunește o fermă și un complex zootehnic aflate în imediata apropiere a Brașovului, o rețea de peste 50 de Prăvălii Sergiana și distribuție proprie, unele dintre cele mai bune Restaurante din Brașov și Neptun dar și un centru de evenimente - Sergiana Center. Totul, cu dorința de a oferi mâncare bună din produse românești - perfect controlabile de la ingrediente, până la vânzare.

Să oferi turiştilor atraşi de frumuseţea locurilor noastre mâncare bună, cu gust de casă, poate fi ideea unei afaceri.

De aici a început Sergiana.

Pentru un antreprenor în domeniul complex al industriei cărnii, al creşterii animalelor şi al alimentaţiei publice, contează calitatea și, ca în orice afacere, visul care l-a inspirat. Tudor Neculoiu a visat la turism rural: să construiască în satul în care s-a născut un mare complex agroturistic. Inginer cu o atitudine inovatoare, pune bazele unei afaceri pe cont propriu alături de soția sa, Aurora, și de fraţii lui – Gheorghe şi Sergiu.

Eu trăiesc Sergiana. Este viața mea.

De la pasiunea pentru dansurile populare, până la un proiect cu produse românești de anvergură, Sergiana este ca Transilvania-n bucate: nu poate lipsi din nicio vacanță în Brașov! Te așteptăm să savurezi povești de ieri și idei de azi!

TRADIȚIILE SERGIANA, în dialog cu viața modernă

Ingrediente locale și tehnici de preparare actuale. Obiceiuri moștenite de la crescătorii de animale de pe colinele Transilvaniei și produse care ajung în peste 20 de județe din țară. Gust românesc și recunoaștere internațională.

Gustul Sergiana pornește din comunitățile în care ne-am născut și pe care vrem să le creștem. Mai mult decât impactul social al afacerii noastre asupra zonei, felul în care Sergiana a prins viață este, în mare parte, din atitudinea noastră față de mâncarea bună: fiecare bucată de carne are rostul ei, și, cel mai important, trebuie gătită curat.

MISIUNE

Prețuim tradiția, oferind produse cinstite și gustoase!

VIZIUNE

Să fim brandul recunoscut pentru calitate și încredere!

EVOLUȚIA SERGIANA

Tradiţie, tehnologie şi resurse umane! Aceştia sunt pilonii evoluţiei noastre în peste 25 de ani!

2022

2022

Deschiderea Restaurantului Calul Bălan din Neptun;

Sergiana, cel mai iubit brand brașovean! - locul I - FWDBV;

Deschiderea a 3 Prăvălii Sergiana în Kaufland: Câmpina, Brașov, Hunedoara;

Rebranding Prăvălii Sergiana

2021

2021

Sergiana, cel mai iubit brand brașovean! - locul I - FWDBV;

Rebranding Prăvălii Sergiana - Kaufland;

Gala Progresiv Awards - locul I - Best Independent Retailer Transilvania şi Best Vertically Integrated Business.

2020

2020

Comenzi online - Sdelivery și Prăvălie Online;

Rebranding Prăvălii Sergiana - Kaufland;

Din 21 octombrie am adus Bunătățurile Ardenelești și în Afi Brașov prin deschiderea celui de-al zecelea restaurant Sergiana;

Sergiana, cel mai iubit brand brașovean! - locul I FWDBV;

Grupul Horeca - locul III - Horeca Awards - Sergiana Grup.

2019

2019

Aniversarea a 25 ani de Bunătăţuri;

Deschiderea Restaurantului Stâna Turistică, în Poiana Braşov;

Școala Sergiana;

Cel mai bun restaurant cu specific românesc tradițional - locul II - Horeca Awords – Restaurant Sergiana.

2018

2018

Se deschide restaurantul Sub Cetate, Râșnov;

Sergiana, cel mai bun brand brașovean - locul I -FWDBV;

Cel mai bun restaurant cu specific românesc tradițional - locul III - Horeca Awords - Restaurant Sergiana.

2017

2017

Cel mai bun restaurant cu specific românesc tradițional - locul II - Horeca Awords - Restaurant Sergiana;

Sergiana, cel mai bun brand brașovean - locul I - FWDBV.

2016

2016

La Poiana Mărului sunt utilate noi linii de ambalare! Specialităţi din gamele de şunci și delicatesele crud-uscate sunt de acum comercializate în variante feliate şi vidate;

Deschiderea Restaurantul La Mama Leti din Poiana Mărului, cel mai fain restaurant de la Brașov până la Bran!

Cel mai bun restaurant cu specific românesc tradițional - locul II - Horeca Awords - Restaurant Sergiana.

2015

2015

Casa Tudor şi-a redeschis porţile uimindu-i pe cei care i-au trecut pragul. Proiectul spectaculos prin anvergură şi soluţiile arhitecturaleinedite a devenit unul de referinţă pentru Braşov;

Restaurant Sergiana - Coresi;

Cel mai bun restaurant cu specific românesc tradițional - locul II - Horeca Awords - Restaurant Sergiana.

2014

2014

Aniversarea a 20 de ani de Bunătăţuri din Ardeal.

2013

2013

Crearea fermei de vite pentru carne şi achiziţionarea a 120 de capete cu genetică Black Angus şi 300 de capete cu genetică Bălţata Românească;

Ferma de rasă de porci Mangaliţa;

Asociația Sergiana;

IFFA - Germania: 1 argint - 1 bronz

2011

2011

Deschiderea a 9 Prăvălii Sergiana în: Braşov, Predeal, Codlea, Bran, Kaufland - Câmpina, Sibiu, Sebeş, Alba Iulia, Craiova;

Depozit de cereale, capacitate 10 k de tone - Complex Europig Șercaia.

2010

2010

Deschiderea Restaurantului Tassi;

Începerea colaborării cu reţeaua de Hypermarketuri Kaufland (expansiunea dezvoltării reţelei de Prăvălii Sergiana);

IFFA - Germania: 6 aur - 2 argint.

2009

2009

Deschiderea Centrului de Evenimente Sergiana Center;

Relocarea Restaurantului Sergiana.

2008

2008

Finalizarea procesului de extindere şi retehnologizare a fabricii.

2007

2007

IFFA - Germania: 3 aur - 2 argint - 1 bronz.

2006

2006

Deschidere Bistro Nec's;

Deschiderea abatorului de la Șercaia.

2003

2003

Deschiderea Restaurantului Casa Tudor;

Deschiderea Restaurantului Sergiana.

1999

1999

Deschiderea Restaurantului Ceasu' Rău;

Achiziţia complexului de creştere a porcilor de la Şercaia – EUROPIG.

1994

1994

Deschiderea Fabricii din Poiana Mărului. Primele produse din carne ce purtau eticheta Sergiana Poiana Mărului.

1992

1992

Deschiderea Brutăriei din Poiana Mărului.

prev prev